80 praktische tips voor nieuwe gezinnen

In navolging van De Gids over Echtscheiding en Kids, waarover ik al eerder een blog heb geschreven, is er nu ook De Gids over een Nieuw Gezin met Kids van Anjolein Schraven-Zwart. Net zo handzaam, overzichtelijk en makkelijk te lezen . Een aanrader voor iedereen die overweegt een nieuw gezin met een nieuwe liefde en de kinderen te gaan opbouwen.

Uitdagingen

Een nieuw gezin brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.  Het duurt gemiddeld 4 tot 7 jaar, voordat het voelt als een gezin waarin alles en iedereen zijn plek heeft gevonden. Dit gidsje geeft praktische tips, inzichten en inspiratie over alle onderwerpen die ermee te maken hebben.

De gids over een nieuw gezin met kids - 80 praktische tips

  • Bouw aan je relatie met je ex als basis voor het nieuwe gezin. Is de relatie tussen jou en je ex goed, dan hebben jouw kinderen minder last van een loyaliteitsconflict; ze mogen immers van allemaal houden. Ook van jouw nieuwe partner.
  • Onderschat een verhuizing niet. Als je niet kunt voorkomen dat je moet verhuizen, stel het dan in ieder geval uit totdat je kind zich echt thuis voelt bij jouw nieuwe partner als hij in jouw huis is.
  • Doe ook iets met een kind alleen. Geef je eigen kind de gelegenheid om jouw even helemaal voor zichzelf te hebben.
  • Haal gezinsregels en opvoeding niet door elkaar. Overleg samen over hoe je het in jullie huis wilt hebben, maar ga je stiefkind niet opvoeden; dat doen zijn eigen ouders.
  • Plan regelmatig een familieberaad.
  • En nog 75 andere bruikbare en heldere tips.

Nog een recensie lezen? Lees dan De Gids over Scheiding en Kids.

Rutten & Marianne Mediation/Echtscheiding Nijmegen
FacebookTwitterGoogle+LinkedInRSS