Mediation Nijmegen

Wat doet een mediator?

 • Een mediator is een onpartijdige professional die een stel in tijden van een crisis ondersteunt.
 • Hij helpt hen om de onderwerpen vast te stellen waarover afspraken gemaakt moeten worden.
 • Hij helpt om de verschillende opties naast elkaar te leggen en deze te evalueren.
 • Een mediator helpt een stel in scheiding om het heft in eigen handen te nemen.
 • En hij helpt om die beslissingen te nemen die in het belang zijn van het gezin en van henzelf.

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met scheidingsmediator Marc Rutten of Marianne Laarakker.

Stuur een e-mail of bel 06-15 95 57 64

– Vaste prijsafspraak!
– Gratis adviesgesprek!

Wat is mediation Nijmegen niet? Een eenzijdig verzoek tot scheiding

Als u wil gaan scheiden, kunt u een gemeenschappelijk verzoek of een eenzijdig verzoek tot scheiding bij de rechtbank indienen. Een eenzijdig verzoek dient u in door een eigen advocaat in handen te nemen, die vervolgens met de advocaat van de tegenpartij, in dit geval uw man of vrouw, gaat onderhandelen om tot overeenstemming te komen. Als de advocaten er niet uitkomen wordt het verzoek aan de rechter voorgelegd die vervolgens de afspraken rondom de financiën en de kinderen vaststelt.

Gevolg:

 • de communicatie verslechtert (het advies is vaak om niet meer met elkaar te praten) en de kans op een vechtscheiding is groot,
 • u geeft u over aan anderen en laat hen (advocaten of de rechter) bepalen hoe de uiteindelijke afspraken eruit zien.

Wat is Mediation Nijmegen wel? Een gemeenschappelijk verzoek tot scheiding

Als een scheidend stel een gemeenschappelijk verzoek tot scheiding indient, kunnen ze samen een convenant en een ouderschapsplan opstellen. Dit betekent samen overleggen en samen tot een beslissing komen. Voor stellen die uit elkaar gaan is het vaak moeilijk om zonder hulp van buitenaf  tot overeenstemming te komen, want

 • bij een scheiding zijn de belangen van de twee partijen altijd verschillend (je wilt nooit helemaal hetzelfde).
 • de emoties spelen vaak  hoog op en vaak blijft oud zeer de kop opsteken.
 • het is moeilijk om bij het onderwerp te blijven waar het over gaat, men heeft de neiging om af te dwalen.
 • de ene partij is vaak beter geïnformeerd over de financiën en hij/zij moet de ander gaan vertellen hoe het volgens hem/haar zit.
 • goed communiceren is vaak moeilijk.

Mediation Nijmegen zijn Marc Rutten & Marianne Laarakker

Marc Rutten & Marianne Laarakker zijn mediators in Nijmegen. Ze zijn de neutrale derde, de gespreksleider die het gesprek in banen leidt; zodat er niet teveel wordt afgedwaald naar onderwerpen die niet relevant zijn, onderliggende boodschappen worden uitgesproken, de een de ander niet overschaduwt en zodat er niet alleen gesproken maar ook geluisterd wordt.

Marc Rutten & Marianne Laarakker informeren beide partijen gelijktijdig over de juridische, financiële en fiscale zaken die nodig zijn om een goed afgewogen beslissing te kunnen nemen. Het is overigens altijd mogelijk om je te laten adviseren door derden die gespecialiseerd zijn op een bepaald gebied; een advocaat, een accountant e.d.

Marc Rutten & Marianne Laarakker geven ook adviezen op pedagogisch gebied, over hoe kinderen op een bepaalde leeftijd reageren op een scheiding en wat u beter wel of niet kunt doen. Zij helpen ouders om te kijken met de ogen van de kinderen.

In de gesprekken wordt samen gezocht naar creatieve oplossingen die het dichtst in de buurt liggen bij hoe u het beiden wilt. U moet wel bereid zijn om compromissen te sluiten en u moet de ander iets kunnen te gunnen.

Waar moet je op letten als je een mediator kiest?

Met 60 mediations per jaar p.p. kunt u er zeker van zijn dat Marc Rutten & Marianne Laarakker veel ervaring hebben. Zij zijn MfN Registermediator en als familiemediator geregistreerd bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Om te onderzoeken of u het vertrouwen heeft dat zij de juiste persoon zijn  voor de begeleiding van uw scheiding, nodigen zij u uit voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees ook: Advocaat of mediator?