Mediator Bergharen

Mogelijke gesprekslokatie voor introductie:

  • Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen
  • Bij jullie thuis

Jullie mediator in Bergharen

Het nemen van de beslissing om uit elkaar te gaan, is misschien wel een van de lastigste in jullie leven. Zeker als daar ook kinderen bij betrokken zijn. Maar ook als dat niet zo is, dan nog kan het heftig zijn en kun je overvallen zijn door gevoelens van boosheid, verdriet, teleurstelling en misschien ook wel angst. Zo veel onzekerheid, zo veel onduidelijk. Een emotionele rollercoaster wordt het soms genoemd. Wij hebben oog voor die emoties. Tegelijkertijd brengen we rust door het aanbrengen van structuur en overzicht. Op die manier komen jullie weer spoedig in een fase waarin je weer beslissingen kunt nemen, voor straks.
Echtscheiding Nijmegen heeft meer dan 10 jaar ervaring op dit gebied en honderden scheidingstrajecten succesvol begeleid en afgerond. Wij helpen je graag verder.

 

De kinderen in scheiding

Echtscheiding Nijmegen is gespecialiseerd in het regelen van een echtscheiding waar kinderen bij betrokken zijn. We hebben veel kennis opgedaan en in het verleden hier ook veel over geschreven. Kijk maar eens bij onze blogs. Nog steeds met grote regelmaat schrijven we blogs, omdat het ons nu eenmaal bezig blijft houden.

We gaan aan de slag met het maken van een ouderschapsplan. We hebben hier een uitgebreid format voor, maar dat is slechts de basis. Daarna  bespreken we het plan uitvoerig en passen het overal aan, zodanig dat het een maatwerk product wordt, toegespitst op jullie situatie.

Daarnaast voeren we vaak kindgesprekken. Een gesprek van jullie kind met de mediator, zodat het kind in een veilige omgeving kan vragen wat het wil, kan aangeven waar het zich zorgen om maakt. Op deze manier wordt het kind gehoord en gezien, wat o zo belangrijk is. De terugkoppeling naar de ouders vindt plaats als het kind dit wil. Als het kind dat niet wil, gebeurt het ook niet!

 

Scheiden en de woning

Wat gaat er gebeuren met jullie woning in Bergharen? Kan 1 van jullie er in blijven wonen? Zijn er dan mogelijkheden dat de ander in de buurt blijft wonen? Of moet de woning verkocht? Alle opties die er zijn, gaan we uitvoerig bespreken. Ook als jullie willen gaan huren, gaan we de mogelijkheden bespreken. Als er sprake is van een aanvraag voor urgentie, kunnen we daar vaak bij helpen. Bij Echtscheiding Nijmegen hebben we vaak zelf ook contact met een hypotheekadviseur. Zodoende hebben we over de jaren een heel netwerk opgebouwd. Dat is belangrijk, want soms luistert het heel nauw hoe de regeling rondom de woning in het convenant komt te staan.

 

Alle zaken zorgvuldig geregeld

Naast alle emotionele fases waar jullie doorheen gaan, is er ook veel zakelijk te regelen. We moeten kijken naar pensioenen, een alimentatieberekening, de woning, de (verzekerings)polissen, inboedel, motorvoertuigen en nog veel meer. Wij brengen hier structuur in, zodat er niets over het hoofd gezien wordt.
Het convenant bespreken we samen, zodra er duidelijkheid is over alle onderdelen. Zodra het convenant getekend is, gaat onze advocaat het indienen bij de rechtbank en daarna bij de gemeente waar jullie destijds gehuwd waren.

 

We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn? Schroom dan niet om ons te bellen op 06-1595 5764 of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl . Of vraag om een vrijblijvend kennismakingsgesprek op lokatie. Je weet snel waar je aan toe bent!

Neem contact op

met Marc