Mediator Druten

Mogelijke gesprekslokatie voor introductie:

  • Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen
  • Bij jullie thuis

Mediation in Druten

Het nemen van de stap om uit elkaar te gaan, zal niet eenvoudig zijn geweest. Jullie hadden het je vast allemaal anders voorgesteld toen jullie samen iets gingen opbouwen. Logisch dat je teleurgesteld bent en erg verdrietig. Daar komt dan bij dat de periode die jullie nu ingaan wellicht een hele onzekere is; je weet niet waar je komt te wonen, hoe vaak je de kinderen ziet en hoe je er financieel voor komt te staan. Aan de ene kant wil je die zekerheid zo snel mogelijk terug en ben je geneigd snelle beslissingen te nemen, aan de andere kant ga je nu belangrijke beslissingen nemen die invloed hebben op een lange periode, dus daar wil je wel goed over nagedacht hebben. Als jullie mediator in Druten ben je bij mij voor beide kanten aan het juiste adres.

Wij zorgen er bij Echtscheiding Nijmegen voor dat je snel weer de rust terugkrijgt. Dat doen we door structuur aan te brengen op alle gebieden waar die beslissingen genomen moeten worden. Een duidelijke structuur zodat jullie de opties af kunnen wegen met de voor- en nadelen die daarbij horen, zodat de beslissingen recht doen aan de situatie nu, maar ook die van later.

Bij Echtscheiding Nijmegen hebben we jarenlange ervaring op het gebied van scheidingen en vele scheidingstrajecten begeleid. Jullie scheiding is bij ons als mediator in Druten in vertrouwde handen.

Jullie kinderen en de scheiding in Druten

kinderen en scheiding in Druten
Scholen weten steeds beter hoe zij om moeten gaan met leerlingen waarvan de ouders in scheiding liggen. De school informeren is belangrijk voor jullie kind!

Echtscheiding Nijmegen is de meest ervaren partij uit de regio als het gaat om de begeleiding van kinderen in de echtscheiding. We hebben veel theoretische kennis, wat spreekt uit alle blogs die er door de jaren heen geschreven zijn. Daarnaast hebben we ook meer dan 10 jaar praktijkervaring en weten we wat er gedaan moet worden om de kinderen zo stabiel mogelijk door deze lastige fase te krijgen.

Zo gaan we aan de slag met een ouderschapsplan. Een plan op maat. We hebben het meest uitgebreide format wat we helemaal toe gaan spitsen op jullie situatie. Hier komt precies in te staan wat belangrijk is voor jullie én jullie kinderen. Ook bespreken we hoe jullie de kinderen betrokken hebben bij dit ouderschapsplan.

In ongeveer de helft van de situaties hebben we als mediator ook een gesprek met jullie kinderen. Het kindgesprek noemen we dat. Het is een gesprek waar jullie niet bij zijn, dit om de kinderen een veilig gevoel te geven, maar ook om ze te laten zien dat zij enorm belangrijk zijn en dat we willen uitdragen dat hun behoefte om gehoord en gezien te worden, er mag zijn. Kinderen kunnen in dit gesprek hun zorgen aangeven, maar ook tips voor de ouders. Ze kunnen hun verhaal kwijt en wij kunnen als mediator Druten veel uitleg geven.

 

Jullie woning en begeleiding door onze mediator in Druten

Welke mogelijkheden hebben jullie met jullie woning in Druten? Moet de woning worden verkocht en gaan jullie allebei op zoek naar een andere woning? Of willen jullie kijken of 1 van beiden in de gezamenlijke woning kan blijven wonen? Dan speelt waarschijnlijk het uitkopen van de andere partij een rol en moet je langs bij een hypotheekadviseur. Ook daarin kunnen wij je begeleiden bij Echtscheiding Nijmegen.

Soms is het onverdeeld laten van de woning een uitkomst. Dan neem je de beslissing met betrekking tot de woning pas een paar jaar later. Dat kan voordelig zijn als je ‘tijd wilt kopen’. Er zitten ook nadelen aan vast, die we je graag uitleggen.

Misschien hebben jullie wel een huurwoning en wil je kijken wie er in die woning blijft? Soms moet de ander juist op zoek naar een huurwoning en wil je kijken of je daarbij urgentie kunt krijgen. Dat is geen makkelijk proces, maar wij kunnen je daar in ondersteunen.

Alle zaken zorgvuldig geregeld door onze mediator Druten

Misschien komen er onderwerpen los op emotioneel gebied. Daar is alle ruimte voor. Ook op zakelijk gebied valt er veel te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als pensioenen, inboedel, bankrekeningen, de onderneming, motorvoertuigen, alimentatie, (verzekerings-)polissen en nog veel meer. Pas als er duidelijkheid is op al die onderdelen, wordt het convenant gemaakt.
Dit convenant maak ik als jullie mediator Durten maar bespreken we uiteraard samen. Zodra jullie dit getekend hebben, gaat het via onze advocaat naar de rechtbank. Daarna schrijft de gemeente jullie echtscheiding in, in het gemeenteregister.

 

Jullie zitten vast vol met vragen. Bel gerust op 06-1595 5764 of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl . Een kennismakingsgesprek op lokatie of op kantoor is altijd vrijblijvend en gratis. Daarna weet je direct waar je aan toe bent!

Neem contact op

met Marc