Mediator Hernen

Mogelijke gesprekslokatie voor introductie:

  • Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen
  • Bij jullie thuis

Wat mogen jullie verwachten van de mediator Hernen?

Jullie hebben al een lastige beslissing genomen om te gaan scheiden of jullie zijn je aan het oriƫnteren hoe een scheiding via mediation in zijn werk gaat. In beide gevallen roept dat vaak emoties op van boosheid, verdriet, onzekerheid en angst. Die onzekerheid voelt zo ongemakkelijk, dus het liefst regel je de dingen zo snel mogelijk. Aan de andere kant zijn het hele belangrijke beslissingen die je nu neemt, dus het is verstandig om er toch de tijd voor te nemen. Dat staat soms haaks tegenover elkaar. Hoe komt er structuur in wat er gedaan moet worden? Bij Echtscheiding Nijmegen hebben we daar enorm veel ervaring mee. We werken er al meer dan 10 jaar aan. Dus wij begeleiden jullie bij dit proces en het wordt jullie duidelijk wat de keuzes zijn en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Op die manier voelt alles veilig en vertrouwd.

De scheiding en jullie kinderen

Echtscheiding Nijmegen is gespecialiseerd in het werken met kinderen in de echtscheiding. We hebben in de afgelopen 10 jaar veel kennis opgedaan en er ook veel over geschreven in onze blogs, die elders op de website te lezen zijn. Met regelmaat komen daar nieuwe blogs bij. We gaan voor de kinderen een ouderschapsplan op maat maken. We gebruiken een heel uitgebreid format, maar gaan het helemaal toespitsen op jullie situatie. Communicatie over en weer is daar bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel in. Jullie zijn straks elkaars partner niet meer, maar blijven wel voor altijd de ouders van jullie kind.

In ongeveer de helft van de situaties hebben we een kindgesprek. Een gesprek tussen kind en mediator. Dat is in een veilige omgeving, zodat het kind aan kan geven waar het zich zorgen om maakt. We geven aan wat het doel is van het ouderschapsplan en vragen hoe het kind de scheiding tot nu toe heeft ervaren. Op deze manier worden kinderen gezien en gehoord; een belangrijke behoefte.

 

Scheiden en jullie woning

Koopwoning of huurwoning, er moet van alles geregeld worden. Voor een koopwoning zijn er eigenlijk 3 opties: de woning wordt verkocht, de woning wordt door 1 van beiden overgenomen of de woning wordt nog een tijd aangehouden (onverdeeld noemen we dat). Wij leggen uit wat de voor- en nadelen van die opties zijn en gaandeweg de mediation wordt duidelijk wat er haalbaar is.

Ook als jullie een huurwoning hebben of na scheiding naar een huurwoning gaan, moeten er afspraken gemaakt worden. Wij kunnen bij Echtscheiding Nijmegen ook helpen bij de aanvraag voor urgentie.

Alle zaken zorgvuldig geregeld

Niet alleen over de kinderen en de woning worden er afspraken gemaakt. Denk ook aan alimentatie, pensioen, inboedel, polissen en de bankrekeningen. Die worden allemaal besproken.
Zodra er duidelijke beslissingen zijn genomen over alle onderdelen, kan het convenant, dat we overigens zelf maken, samen worden besproken. Zodra jullie dit getekend hebben, zorgt onze vaste advocaat er voor dat het echtscheidingsverzoek wordt ingediend en jullie echtscheiding wordt ingeschreven in het gemeenteregister.

 

Jullie hebben vast nog vragen. Bel ons dan gerust op 06-1595 5764 of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl . Je krijgt binnen 1 dag antwoord! Ook voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je bellen of het contactformulier invullen!

Neem contact op

met Marc