Mediator Malden

Mogelijke gesprekslokatie voor introductie:

  • Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen
  • Bij jullie thuis

Wat kan ik voor jullie doen, als mediator Malden?

Het nemen van de beslissing om uit elkaar te gaan, is een lastige. Dat begrijpt iedereen. Je twijfelt misschien nog, zoekt het goede moment, of weet niet goed hoe dit te vertellen. Tegelijkertijd weten jullie ook dat het dan pas begint. Vanaf dat moment gaat alles er anders uit zien. Veel beslissingen in korte tijd. Hoe doe je dat? Op welke manier zorg je ervoor dat je geen dingen over het hoofd ziet? En hoe zorgen jullie ervoor dat de beslissingen die je nu neemt, straks ook nog goed voelen voor beiden.

Als jullie mediator in Malden, zorg ik er voor dat er structuur komt in de aanpak. Dat geeft rust en ruimte. Bij Echtscheiding Nijmegen hebben we daar enorm veel ervaring mee. We werken er al meer dan 10 jaar aan. Dus wij begeleiden jullie bij dit proces en het wordt jullie duidelijk wat de keuzes zijn en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Op die manier voelt alles veilig en vertrouwd.

Jullie kinderen

Echtscheiding Nijmegen is gespecialiseerd in het werken met kinderen in de echtscheiding. Er is veel kennis over aanwezig en dus ook veel begeleiding bij het zoeken naar praktische oplossingen. De mediator Malden jullie om een ouderschapsplan op maat te maken. Want of je een ouderschapsplan maakt voor een baby, kleuter of tiener, dat maakt nog al een verschil. We hebben er bij Echtscheiding Nijmegen al veel over geschreven in de afgelopen 10 jaar. Lees er gerust over in onze blogs.
Het is belangrijk om kinderen

te betrekken bij de scheiding. Dit is ook een onderwerp in het ouderschapsplan. Een manier om dit te doen is het regelen van een gesprek met mij als mediator. In dit gesprek, wat plaatsvindt zonder de ouders erbij, vragen we waar de grootste zorgen van jullie kind liggen en leggen we uit waarom er zoveel aandacht voor het kind is. Kinderen kunnen hierdoor in een veilige omgeving aangeven wat voor hen belangrijk is. Daardoor voelen zij zich gehoord en gezien.

 

 

Scheiden en de woning

Of jullie nu een huurwoning of een koopwoning hebben, er zal iets geregeld moeten worden. Blijft 1 van beiden in de woning wonen, dan hoeft er maar 1 ander naar een andere woning te kijken. Dat kan een huurwoning zijn en misschien moet dat via een urgentieaanvraag gaan, maar dat kan ook een koopwoning zijn en dan moet er gekeken worden wat er eventueel aan overwaarde meekomt en wat er geleend kan worden. Maar misschien ook wordt de woning verkocht. Ook dan zullen jullie goede afspraken willen maken.

Wij van Echtscheiding Nijmegen helpen jullie daar uiteraard bij. Als je de woning nog zou willen houden, om ‘tijd te kopen’ bijvoorbeeld omdat de kinderen over een paar jaar uit het huis gaan, dan heet dit dat de woning onverdeeld blijft. Dat is ook een mogelijke afspraak, maar wel 1 die naast positieve ook negatieve consequenties heeft. Jullie mediator in Malden kan jullie daar alles over vertellen. We leggen alle afspraken duidelijk vast.

Alle zaken zorgvuldig geregeld

We maken afspraken over de kinderen en de woning. Maar er zijn nog meer onderwerpen die aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan jullie pensioen, afgesloten polissen, de inboedel en motorvoertuigen. Hoe verdelen jullie de saldi van de bankrekeningen en wie houdt welke bankrekeningen? Wat gebeurt er met de onderneming?
Als er duidelijke beslissingen zijn genomen over alle onderdelen, kan het convenant dat door ons gemaakt is, samen worden besproken. Zodra jullie dit getekend hebben, zorgt onze vaste advocaat er voor dat het echtscheidingsverzoek wordt ingediend en jullie echtscheiding wordt ingeschreven in het gemeenteregister.

 

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande vragen oproept. Bel ons dan gerust op 06-1595 5764 of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl . Je krijgt binnen 1 dag antwoord!

Neem contact op

met Marc