Mediator Mook/Molenhoek

Mogelijke gesprekslokatie voor introductie:

  • Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen
  • Bij jullie thuis

Wat kunnen jullie van mij verwachten als mediator Mook en mediator Molenhoek voor jullie echtscheiding?

Als jullie eenmaal de beslissing hebben genomen om uit elkaar te gaan, dan hebben jullie al een hele moeilijke beslissing achter de rug! Tegelijkertijd weten jullie ook dat er dan nog een hele weg te gaan is. Lastige beslissingen te nemen die misschien gepaard gaan met veel verdriet, boosheid of teleurstelling.
Wat moet er allemaal gebeuren? Hoe zorgen we er voor dat we de goede beslissingen nemen? Het is verstandig om hiervoor een mediator in de arm te nemen. Die mediator begeleidt jullie in dit proces, geeft opties aan met de voor- en nadelen daarvan en zorgt er voor dat er voortgang is.
Echtscheiding Nijmegen heeft meer dan 10 jaar ervaring op dit gebied en honderden scheidingstrajecten succesvol begeleid en afgerond. Wij helpen je graag verder.

 

De kinderen

Bij Echtscheiding Nijmegen zijn we juist gespecialiseerd in het bespreken en vastleggen van een goede regeling voor jullie kinderen. Of het nu om een baby, kleuter of tiener gaat, iedere leeftijd vergt op een eigen manier aandacht.

We geven informatie vanuit de theorie over wat er speelt en hoe om te gaan met kinderen in scheiding, maar weten ook precies waar het op neer komt om dit nauwkeurig vast te leggen in een ouderschapsplan. Overigens geldt dat ook voor jong-meerderjarigen, die weliswaar niet in een ouderschapsplan komen te staan, maar waar wel goede afspraken over gemaakt kunnen worden.

Bij ongeveer de helft van de gevallen van scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn, hebben wij een gesprek met het kind. Uiteraard alleen als jullie en jullie kind dit wil. In een kindgesprek kunnen zij aangeven waar hun zorgen liggen, vragen stellen en vertellen hoe zij de scheiding hebben ervaren. Op die manier worden zij gezien en gehoord, wat natuurlijk enorm belangrijk is. Lees er meer over op de pagina voor kinderen!

 

De woning

Kan een van ons beiden in de woning blijven wonen? Hoe komen we er achter of uitkopen van de ander mogelijk is? Zijn er nog andere mogelijkheden?

Allemaal belangrijke vragen natuurlijk, die uitgebreid aan bod komen als jullie dit proces met Echtscheiding Nijmegen in zijn gegaan. De woning verkopen, toebedelen aan 1 van beiden of de woning onverdeeld laten, zijn de mogelijkheden met een koopwoning.

Maar misschien hebben jullie wel een huurwoning? Dan moeten daar ook afspraken over gemaakt worden! En waar gaat de ander wonen? Kan die zelf iets kopen? Is huren een optie? Kunnen jullie in aanmerking komen voor urgentie? Dagelijks hebben we bij Echtscheiding Nijmegen te maken met dit soort vragen, dus weten exact wat de mogelijkheden zijn en welke stappen jullie kunnen nemen. Daar helpen we jullie uiteraard bij.

 

Alle zaken zorgvuldig geregeld

Alle zaken rondom jullie scheiding worden zorgvuldig vastgelegd voor jullie bij Echtscheiding Nijmegen. Daarvoor hebben we een vaste aanpak. Door deze structuur aan te brengen, komen alle hoofdstukken voorbij zoals de alimentatie, aanwezige polissen, verdelen van de inboedel en motorvoertuigen, splitsen van de bankrekeningen, pensioenen, verzekeringen en belastingen. Misschien hebben jullie een onderneming, dan gaan we ook daar naar kijken.

Pas als er duidelijkheid is over alle onderdelen, wordt het convenant door ons gemaakt en samen besproken. Als jullie dit getekend hebben, zorgt onze vaste advocaat er voor dat het echtscheidingsverzoek wordt ingediend en jullie echtscheiding wordt ingeschreven in het gemeenteregister.

 

Heb je vragen over bovenstaande? Schroom dan niet om ons te bellen op 06-1595 5764 of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl . Je krijgt binnen 1 dag antwoord!

Neem contact op

met Marc