Mediator Nijmegen

Mogelijke gesprekslokatie voor introductie:

  • Graafseweg 274, 6532 ZV Nijmegen
  • Bij jullie thuis

Wat kan ik voor jullie doen, als mediator Nijmegen?

Jullie hebben waarschijnlijk zojuist de beslissing genomen om uit elkaar te gaan. Dat zal vast niet makkelijk zijn geweest. Vaak gaat dat toch gepaard met verdriet, angst en boosheid. En natuurlijk de teleurstelling dat je het allemaal zo anders had voorgesteld. Vaak geven mensen aan in een emotionele rollercoaster te zitten. Het kost moeite om hier mee om te gaan en om de moed en kracht te hebben om met elkaar aan tafel te gaan en de scheiding te gaan regelen. Bij Echtscheiding Nijmegen hebben we daar enorm veel ervaring mee. We werken er al meer dan 10 jaar aan. Dus wij begeleiden jullie bij dit proces en het wordt jullie duidelijk wat de keuzes zijn en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Op die manier voelt alles veilig en vertrouwd.

Jullie kinderen

Echtscheiding Nijmegen onderscheid zich ten opzichte van andere mediation bureaus door de enorme kennis over kinderen in scheiding. We kennen de theorie goed over de betekenis van scheiden voor kinderen en hebben er al veel over geschreven in de afgelopen 10 jaar. Lees er gerust over in onze blogs.

De behoeften van kinderen zijn zo belangrijk, temeer daar kinderen het lastig zullen vinden in deze situatie aan te geven wat ze nodig hebben; hun loyaliteit speelt hierbij een rol, maar bijvoorbeeld ook angst; angst dat zij de oorzaak van de scheiding zijn of dat er niet meer van hen gehouden wordt.

Daarbij zijn belangen en behoeften van een baby weer anders dan die van kleuters of van tieners. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden in een scheiding. Hier wordt uitgebreid op ingegaan in het ouderschapsplan.
We zijn bij Echtscheiding Nijmegen gewend om kinderen te betrekken bij de scheiding. Een manier om dit te doen is het regelen van een gesprek met mij als mediator. In dit gesprek, wat plaatsvindt zonder de ouders erbij, vragen we waar de grootste zorgen van jullie kind liggen en leggen we uit waarom er zoveel aandacht voor het kind is. Kinderen kunnen hierdoor in een veilige omgeving aangeven wat voor hen belangrijk is. Daardoor voelen zij zich gehoord en gezien.

 

 

Scheiden en de woning

Als jullie nog gezamenlijk in de koopwoning wonen, moet er natuurlijk besproken worden wie waar gaat wonen. Blijft 1 van beiden in de gezamenlijke woning wonen? Gaan jullie de woning verkopen? Of blijft de beslissing rondom de woning nog even in het midden liggen (de woning onverdeeld laten, noemen we dat)? Dat zijn belangrijke vragen. Ook moeten we afspraken maken hoe jullie met die gezamenlijke lasten om blijven gaan totdat die beslissing is genomen. Kunnen jullie beide in die woning blijven, of wordt de spanning te hoog en kan 1 van beide ergens anders terecht? Of is birdnesting een optie? Deze afspraken kun je het beste maken als jullie nog goed met elkaar kunnen communiceren.

Ook als jullie een huurwoning hebben, kom je voor dezelfde vragen te staan. Daarnaast kan het ook zijn dat 1 van beiden op zoek gaat naar een huurwoning en dan met urgentie. Wij kunnen daar tijdens de mediation op inspelen en helpen bij de aanvraag daarna.

Alle zaken zorgvuldig geregeld

We hebben het al gehad over de woning en de kinderen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere zaken die besproken moeten worden: wat gebeurt er met de bankrekeningen, de inboedel, eventuele polissen, de pensioenen? En nog veel meer. Wat als 1 van beiden een onderneming heeft. Wat wordt daar over afgesproken tijdens een scheiding. Echtscheiding Nijmegen heeft ook hier veel ervaring mee. We bespreken de opties en jullie kiezen voor datgene wat het beste bij jullie past.

Als er duidelijke beslissingen zijn genomen over alle onderdelen, kan het convenant dat door ons gemaakt is, samen worden besproken. Onze vaste advocaat dient het echtscheidingsverzoek in zodra jullie hebben getekend en schrijft jullie echtscheiding in het gemeenteregister.

 

Bovenstaande roept vast vragen bij jullie op. Bel ons gerust op 06-1595 5764 voor de antwoorden of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl . Je krijgt binnen 1 dag antwoord! Ook als jullie willen starten met het vrijblijvende kennismakingsgesprek, kunnen jullie bellen of het contactformulier invullen. Vaak zitten we dan al binnen een week met elkaar aan tafel.

Neem contact op

met Marc