Pagina afdrukken

Tarieven – wat kost een scheiding?

Als je alle aanbiedingen op het internet ziet, krijg je de indruk dat je je scheiding voor bijna niets kunt regelen. In de praktijk betekent heel goedkoop, dat er nauwelijks begeleiding en advisering zal zijn en dat je in een bestaande formule wordt geperst.

Scheiden is maatwerk. Aandacht, inhoudelijke kennis en een ervaren mediator zijn nodig als je er zeker van wil zijn, dat de afspraken goed doordacht en helder geformuleerd zijn en dat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Goedkoop betekent, ook in de wereld van de echtscheidingen, duurkoop.

Komt u in aanmerking voor rechtsbijstand?

Bij Rutten & Laarakker Mediation kan uw volledige scheiding geregeld worden vanaf € 193,00. Dit is de eigen bijdrage die u verschuldigd bent in het geval u beiden in aanmerking komt voor toevoeging (gesubsidieerde rechtshulp). Op rijksoverheid.nl kunt u lezen wanneer een van u of u beiden hiervoor in aanmerking komt.

Zelf uw scheiding betalen

Indien u beiden niet in aanmerking komt voor toevoeging, wordt de hoogte van de kosten voor de begeleiding van uw scheiding bepaald door de volgende zaken:

  • Hoe lastig verwacht u dat uw scheiding zal zijn? Zijn er ingewikkelde financiële kwesties? Staat u beiden achter de scheiding? Is er veel boosheid en verdriet? Heeft u het gevoel lijnrecht tegenover elkaar te staan als het om de kinderen gaat?
  • Geeft u de voorkeur aan een vooraf vastgestelde prijs of wilt u liever werken op basis van een uurtarief?
  • Heeft u een rechtsbijstandverzekering die mediation vergoedt?
  • Bent u samenwonend? Of bent u gehuwd en moet uw huwelijk door de rechter worden ontbonden? Of bent u reeds gescheiden en wilt u mediation voor slepende kwesties?

Het kennismakingsgesprek: inzicht in de kosten en wat u ervoor krijgt

Tijdens het gratis kennismakingsgesprek zetten we samen de kosten op een rij en de diensten die daarvoor worden geleverd. Op basis daarvan kunt u een besluit nemen. U kunt u hiervoor aanmelden door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://echtscheidingnijmegen.nl/tarieven-wat-kost-een-scheiding