Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Gebruik van kinderboeken over scheiding

  Gebruik van kinderboeken over scheiding

  Het is voor ouders soms heel lastig om met kleine kinderen te praten over de scheiding. Ze weten niet goed hoe ze dat moeten aanpakken. Er niets over zeggen is ook geen optie. Daarom kan het handig zijn om samen met je kind een boek te lezen dat over echtscheiding gaat.

  Erover praten of niet

  Soms kun je daar een gesprekje aan vastknopen. Soms kan dat niet, maar dan kan het je kind toch helpen om de dingen die in zijn eigen wereld gebeuren te ordenen. Het is wel belangrijk dat je zelf weet waar het boek over gaat voordat je het voorleest. Het is belangrijk dat de gebeurtenissen in het boek vergelijkbaar zijn, met die in je eigen scheiding.

  Zelf lezen

  Grotere kinderen zullen zelf bepalen of ze een boek willen lezen dat gaat over kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn. Zij weten ook wat hetzelfde is bij hen thuis en wat anders is. Op deze leeftijd leiden boeken niet zozeer tot gesprekken met je ouders, maar kan het fijn zijn om jezelf in de boeken te herkennen.

  In de volgende blogs geven we een lijst met kinderboeken voor kinderen van 3 tot 10 jaar en kinderboeken voor kinderen van 10 tot 15 jaar.

  Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!