Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Renate Bollen

  Scheidingsmediator Renate Bollen

  Ik werk sinds 2021 als mediator bij Echtscheiding Nijmegen en ben MfN geregistreerd familiemediator. Door mij in te schakelen als mediator weet je dat ik mij ervoor in zal zetten dat jullie straks weer een nieuwe start kunnen maken met jullie eigen leven, waarbij jullie allebei tevreden zijn over de gemaakte afspraken voor komende jaren. Zeker als hier kinderen bij betrokken zijn, is dit een belangrijk doel, om hen zo goed mogelijk door het proces van de scheiding heen te laten gaan.

  Als gescheiden moeder van 2 kinderen ben ik ervaringsdeskundige en weet ik wat er tijdens zo’n intensieve periode allemaal bij komt kijken. De zorgen over financiën, waar jullie komen te wonen, hoe jullie kinderen zullen reageren en uiteraard hoe jullie samen voor ze kunt blijven zorgen, begrijp ik maar al te goed.

  Ontzorgen

  Mijn missie zit dan ook in het ontzorgen van ouders of partners die de beslissing hebben genomen om uit elkaar te gaan en daardoor op emotioneel, juridisch, financieel en sociaal vlak veel aan hun hoofd hebben. Soms voelt het alsof de grond onder je voeten verdwijnt. Ik zorg dan voor het overzicht, vertel jullie welke documenten je wanneer nodig hebt, loods je stap voor stap door het hele proces van ouderschapsplan, vermogensverdeling en scheidingsconvenant tot en met de indiening van het verzoekschrift bij de rechtbank door onze eigen advocaat. Systematisch houd ik bij dat alles aan de orde komt. Ook kindgesprekken behoren tot de mogelijkheden.

  Wat maakt mij uniek?

  Dat is mijn oprechte belangstelling voor mensen en dat wat hen beweegt. Ik ben betrokken en empathisch, en zal steeds proberen alle belangen boven tafel te krijgen zodat gezamenlijk, en vooral met begrip voor elkaar, gezocht kan worden naar oplossingen. Graag help ik om ieders verhaal te verhelderen om samen oplossingen te vinden en daarmee een weg te openen naar een nieuwe start voor jullie beiden. In die zin wil ik actief bijdragen aan zowel vrijheid voor aanstaande ex-partners als verbinding tussen ouders. Want ouders blijven jullie samen gedurende de rest van je leven.

  Achtergrond

  Als jurist heb ik in diverse sectoren gewerkt, zoals in het onderwijs, bij justitie, in de zorg. Ik werd mij in die rol bewust dat onderliggende belangen van mensen vaak niet duidelijk waren of dat daar geen ruimte voor was. Mediation biedt naar mijn idee dan ook veel meer mogelijkheden dan juridische conflictoplossing. Het leidt tot begrip en meer tevredenheid over de uitkomst. Mijn juridische achtergrond kan overigens wel van pas komen bij de vele regels die van toepassing kunnen zijn bij een scheiding. Ik ga voortvarend te werk: ik blijf stilstaan waar het moet en ga snel wanneer het kan.

  Vrije tijd

  Een passie van mij is yoga; in mijn vrije tijd geef ik dan ook yogalessen. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief voor Buurtbemiddeling Nijmegen en als klachtenfunctionaris voor een onderwijsinstituut in complementaire geneeskunde.
  Ik ben 56 jaar, heb een relatie en 2 zoons.

  Renate Bollen

  Blog

  Met regelmaat plaats ik artikelen over scheiding, kinderen in scheiding en diverse andere onderwerpen die betrekking hebben op echtscheiding en mediation.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!