Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Geldzaken

  Wonen

  Wonen is altijd een belangrijk onderwerp bij een scheiding. Tot voor kort kreeg je je woning niet verkocht en was er vaak een restschuld. Nu gaan de woningen voor hoge prijzen als warme broodjes over de toonbank en is het lastig om iets nieuws te kopen. Moet je duur gaan huren in de particuliere sector of goedkoper in de sociale sector? Kom je in aanmerking voor een urgentieverklaring? Veel mensen voelen zich onzeker door de onduidelijkheid over waar ze komen te wonen.

  Alimentatie

  “Waar moet ik na de scheiding van rondkomen?”, is de vraag die veel scheidende stellen bezig houdt. Om die vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om inzichtelijk te maken wat de inkomsten en wat de lasten zullen zijn. Dat kan door alles zelf op een rij te zetten en/of op basis van de geldende Tremanorm een berekening van de kinderkosten en de bijdrage aan elkaars levensonderhoud te maken.

  Deze alimentatieberekening kunnen Renate Bollen & Marc Rutten voor jullie maken.

  Voorlopig en definitief

  Des te belangrijker om samen naar creatieve oplossingen te zoeken. Misschien worden jullie gedwongen om langer samen in de woning te blijven dan eigenlijk goed is voor de onderlinge verhouding. Misschien moet de beslissing om de woning te verkopen uitgesteld worden.
  Soms moeten er eerst voorlopige afspraken worden gemaakt over wonen en de verdeling van de vaste lasten, voordat er over de definitieve afspraken gesproken kan worden. Wat is de juiste volgorde waarin de dingen geregeld moeten worden?

  Gespreksonderwerp

  Als alle gegevens op tafel liggen, kun je in onderling overleg zoeken naar de optimale situatie. De alimentatieberekening is daarin leidend, maar niet definitief. Het is de basis voor een gesprek.

  Toekomst

  Ook kijken we samen naar de toekomst. Welke veranderingen kun je nu al aan zien komen (in het werk, in de zorg voor de kinderen of in de woonsituatie)? Hoe willen jullie ermee omgaan als deze zich aandienen?

  Geldzaken boodschappen
  Geldzaken verhuisdozen

  Voorkom verrassingen

  Het is belangrijk om verschillende scenario’s naast elkaar te leggen. Echtscheiding Nijmegen helpt jullie om de financiële, fiscale en relationele consequenties zoveel mogelijk in kaart te brengen, waardoor er beslissingen kunnen worden genomen. De uiteindelijke afspraken worden goed en helder vastgelegd, zodat de kans dat jullie later voor verrassingen komen te staan, zo klein mogelijk is.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!