Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Waarom mediation

  Een scheiding betekent dat je door een heftige emotionele periode gaat, waarin veel praktische zaken geregeld moeten worden. Een goede begeleiding helpt je om een zo goed mogelijke start te maken met je nieuwe leven.

  Ervaren mediator

  Je wilt een ervaren mediator. Een mediator die kennis heeft van de financiële en juridische aspecten van een scheiding, die oog heeft voor jouw onderlinge relatie en communicatie en die de belangen van scheidingskinderen scherp in beeld heeft.

  Renate Bollen en Marc Rutten van Echtscheiding Nijmegen zijn als een van de eerste familiemediatiors gevestigd in de regio Nijmegen, Bemmel, Elst en Cuijk. Zij hebben inmiddels honderden stellen ondersteund bij de beëindiging van hun relatie.

  Mail of bel voor een gratis kennismakingsgesprek!

  Hoe en wanneer kan Echtscheiding Nijmegen helpen?

  Echtscheiding Nijmegen kan je helpen in de volgende situaties:

  • Jij en je ex-partner kunnen samen nog best goed overleggen. 
   Eigenlijk weet je alles al. Je hebt alleen hulp nodig om de puntjes op de i te zetten, om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent en dat er geen onvoorziene financiële of fiscale gevolgen van jouw keuzes zijn. Je hebt hulp nodig bij het helder vastleggen van je afspraken en het verzorgen van de gerechtelijke procedure.
  • Overleg met je ex-partner verloopt moeizaam en mondt vaak uit in ruzies waarin je elkaar kwetst.
   Je hebt hulp nodig om de emoties in banen te leiden, zodat je rustig alle opties kunt onderzoeken. Je hebt steun nodig om helder te krijgen wat je graag zou willen en om tot een compromis te komen waarmee je beiden verder kunt. De afspraken moet uiteraard helder worden vastgelegd.
  • Je bent reeds gescheiden maar er is onenigheid over een gezamenlijke woning of over de kinderen.
   Soms is één gesprek voldoende om de kaarten open op tafel te krijgen en een heldere afspraak te maken waarmee je verder kunt.
  Waarom Mediation

  Renate Bollen & Marc Rutten zijn MfN Registermediators en begeleiden het gehele scheidingsproces (incl. alimentatieberekening, gerechtelijke procedure en inschrijving bij de gemeente) van zowel gehuwden als samenwoners. Woon je in de regio Nijmegen, Cuijk, Bemmel en Elst dan nodigen wij je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

  Ouderschapsplan bij echtscheiding

  Als partners ga je uit elkaar, als ouders moet je samen verder.

  Als partners ga je uit elkaar, als ouders moet je samen verder. Bij Echtscheiding Nijmegen staan de kinderen centraal. Echtscheiding Nijmegen helpt ouders om door de ogen van hun kinderen naar de scheiding te kijken. Het ouderschapsplan wordt met aandacht en zorg opgesteld, zodat de afspraken duurzaam zijn en kinderen en ouders samen verder kunnen.

  Ga naar Ouderschapsplan

  Mediation voor samenwoners

  Samenwoners die uit elkaar gaan proberen vaak afspraken te maken zonder tussenkomst van een mediator, terwijl de beëindiging van een samenwoning net zo emotioneel en ingewikkeld kan zijn als het verbreken van een huwelijk.

  Bij Echtscheiding Nijmegen lees je waarom mediation ook geschikt is voor samenwoners bij het opstellen van een ouderschapsplan of het maken van financiële afspraken.

  Ga naar Samenwoners

  Kinderen en scheiding

  Kinderen willen meetellen. Dat kan onder andere door hen in de gelegenheid te stellen om met iemand die neutraal is te spreken over hetgeen hen bezighoudt. Bij Echtscheiding Nijmegen worden kinderen boven de 12 uitgenodigd voor een gesprek met Renate Bollen of Marc Rutten. Voor jongere kinderen bestaat de mogelijkheid om onder professionele begeleiding deel te nemen aan spelgroepjes met leeftijdsgenoten.

  Ga naar Voor kinderen

  Mediation Nijmegen

  Een mediator is een neutrale en onpartijdige derde. Onder zijn of haar begeleiding kun je samen afspraken maken over de wijze waarop je je leven na de scheiding vorm wilt geven. Een mediator legt deze afspraken vast in een overeenkomst of convenant.

  Lees hierover op Mediation Nijmegen

  Advocaat of mediator

  Wat is nu precies het verschil tussen mediation en ieder een eigen advocaat? Wanneer kun je beter een eigen advocaat nemen en wanneer is mediation aan te raden?

  Lees hierover op Advocaat of mediator?

  Mediation na scheiding

  Soms lopen de afspraken niet zoals je dat in gedachten had toen je ze maakte. Over de kinderen, maar bijvoorbeeld ook over een gezamenlijke woning. In één mediationgesprek kun je samen vaak al tot een nieuwe afspraak komen.

  Lees hierover op Mediation na scheiding

  Blog over kinderen en scheiden

  Op deze website vind je de blog Kinderen en Scheiden waarop Renate Bollen & Marc Rutten regelmatig artikelen publiceren, die gaan over alle facetten van het gescheiden opvoeden. De inhoud is praktisch, de onderwerpen veelzijdig. De blogs helpen ouders om door de ogen van hun kinderen naar de scheiding te kijken.

  Als je jezelf hieronder inschrijft krijg je een berichtje bij een nieuwe blog:

   Scheidingsmediator Renate Bollen & Marc Rutten

   Echtscheiding Nijmegen is de site van Renate Bollen en Marc Rutten.

   Woon je in de regio Nijmegen, Cuijk, Bemmel en Elst, dan nodigen Renate & Marc je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

   Voor meer informatie ga naar Scheidingsmediator Marc Rutten & Renate Bollen

   Fly Form

    Gratis kennismaken?

    Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!