Waarom mediation

Een scheiding betekent dat u door een heftige emotionele periode gaat, waarin veel praktische zaken geregeld moeten worden. Een goede begeleiding helpt u om een zo goed mogelijke start te maken met uw nieuwe leven.

Ervaren mediator

U wilt een ervaren mediator. Een mediator die kennis heeft van de financiële en juridische aspecten van een scheiding, die oog heeft voor uw onderlinge relatie en communicatie en die de belangen van scheidingskinderen scherp in beeld heeft.

Marianne Laarakker en Marc Rutten van Rutten & Laarakker Mediation zijn als een van de eerste familiemediatiors gevestigd in de regio Nijmegen, Bemmel, Elst en Cuijk. Zij hebben inmiddels honderden stellen ondersteund bij de beëindiging van hun relatie.

> Mail of bel voor een gratis kennismakingsgesprek !

Hoe en wanneer kan Rutten & Laarakker Mediation u helpen?

  • U en uw ex-partner kunnen samen nog best goed overleggen.
    Eigenlijk weet u alles al. U heeft alleen hulp nodig om de puntjes op de i te zetten, om er zeker van te zijn dat u niets vergeten bent en dat er geen onvoorziene financiële of fiscale gevolgen van uw keuzes zijn. U heeft hulp nodig bij het helder vastleggen van uw afspraken en het verzorgen van de gerechtelijke procedure.
  • Overleg met uw ex-partner verloopt moeizaam en mondt vaak uit in ruzies waarin u elkaar kwetst.
    U heeft hulp nodig om de emoties in banen te leiden, zodat u rustig alle opties kunt onderzoeken. U heeft steun nodig om helder te krijgen wat u graag zou willen en om tot een compromis te komen waarmee u beiden verder kunt. De afspraken moet uiteraard helder worden vastgelegd.
  • U bent reeds gescheiden maar er is onenigheid over een gezamenlijke woning of over de kinderen.
    Soms is één gesprek voldoende om de kaarten open op tafel te krijgen en een heldere afspraak te maken waarmee u verder kunt.

Marc Rutten & Marianne Laarakker zijn MfN Registermediators en begeleiden het gehele scheidingsproces (incl. alimentatieberekening, gerechtelijke procedure en inschrijving bij de gemeente) van zowel gehuwden als samenwoners. Woont u in de regio Nijmegen, Cuijk, Bemmel en Elst dan nodigen wij u graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ouderschapsplan bij echtscheiding

Als partners ga je uit elkaar, als ouders moet je samen verder.

Als partners ga je uit elkaar, als ouders moet je samen verder.Bij Echtscheiding Nijmegen staan de kinderen centraal. Rutten & Laarakker Mediation helpt ouders om door de ogen van hun kinderen naar de scheiding te kijken. Het ouderschapsplan wordt met aandacht en zorg opgesteld, zodat de afspraken duurzaam zijn en kinderen en ouders samen verder kunnen.

Ga naar Ouderschapsplan

Mediation voor samenwoners

Samenwoners die uit elkaar gaan proberen vaak afspraken te maken zonder tussenkomst van een mediator, terwijl de beëindiging van een samenwoning net zo emotioneel en ingewikkeld kan zijn als het verbreken van een huwelijk.

Bij Echtscheiding Nijmegen leest u waarom mediation ook geschikt is voor samenwoners bij het opstellen van een ouderschapsplan of het maken van financiële afspraken.

Ga naar Samenwoners

Kinderen en scheiding

Kinderen willen meetellen. Dat kan onder andere door hen in de gelegenheid te stellen om met iemand die neutraal is te spreken over hetgeen hen bezighoudt. Bij Echtscheiding Nijmegen worden kinderen boven de 12 uitgenodigd voor een gesprek met Marc Rutten of Marianne Laarakker. Voor jongere kinderen bestaat de mogelijkheid om onder professionele begeleiding deel te nemen aan spelgroepjes met leeftijdsgenoten.

Ga naar Voor kinderen

Mediation Nijmegen

Een mediator is een neutrale en onpartijdige derde. Onder zijn of haar begeleiding kunt u samen afspraken maken over de wijze waarop u uw leven na de scheiding vorm wilt geven. Een mediator legt deze afspraken vast in een overeenkomst of convenant.

Lees hierover op Mediation Nijmegen

Advocaat of mediator

Wat is nu precies het verschil tussen mediation en ieder een eigen advocaat? Wanneer kunt u beter een eigen advocaat nemen en wanneer is mediation aan te raden?

Lees hierover op Advocaat of mediator?

Mediation na scheiding

Soms lopen de afspraken niet zoals u dat in gedachten had toen u ze maakte. Over de kinderen, maar bijvoorbeeld ook over een gezamenlijke woning. In één mediationgesprek kun je samen vaak al tot een nieuwe afspraak komen.

Lees hierover op Mediation na scheiding

Blog over kinderen en scheiden

Op Echtscheiding Nijmegen vindt u de blog Kinderen en Scheiden waarop Marc Rutten & Marianne Laarakker regelmatig artikelen publiceren, die gaan over alle facetten van het gescheiden opvoeden. De inhoud is praktisch, de onderwerpen veelzijdig. De blogs helpen ouders om door de ogen van hun kinderen naar de scheiding te kijken.

Als u zich hieronder inschrijft krijgt u een berichtje bij een nieuwe blog:

Ga naar Kinderen en scheiden blog

Scheidingsmediator Marc Rutten & Marianne Laarakker

Echtscheiding Nijmegen is de site van Rutten & Laarakker Mediation. Na jarenlange ervaring als ScheidingsMakelaar in Nijmegen zijn Marianne Laarakker vanaf juli 2014 verder gegaan onder de naam Laarakker Mediation en vanaf 2020 als Rutten & Laarakker Mediation.

Woont u in de regio Nijmegen, Cuijk, Bemmel en Elst dan nodigen Marianne & Marc u graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek.

Voor meer informatie ga naar Scheidingsmediator Marc Rutten & Marianne Marianne Laarakker