Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  80 praktische tips voor nieuwe gezinnen

  80 praktische tips voor nieuwe gezinnen

  In navolging van De Gids over Echtscheiding en Kids, waarover we al eerder een blog hebben geschreven, is er nu ook De Gids over een Nieuw Gezin met Kids van Anjolein Schraven-Zwart. Net zo handzaam, overzichtelijk en makkelijk te lezen . Een aanrader voor iedereen die overweegt een nieuw gezin met een nieuwe liefde en de kinderen te gaan opbouwen.

  Uitdagingen

  Een nieuw gezin brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.  Het duurt gemiddeld 4 tot 7 jaar, voordat het voelt als een gezin waarin alles en iedereen zijn plek heeft gevonden. Dit gidsje geeft praktische tips, inzichten en inspiratie over alle onderwerpen die ermee te maken hebben.

  • Bouw aan je relatie met je ex als basis voor het nieuwe gezin. Is de relatie tussen jou en je ex goed, dan hebben jouw kinderen minder last van een loyaliteitsconflict; ze mogen immers van allemaal houden. Ook van jouw nieuwe partner.
  • Onderschat een verhuizing niet. Als je niet kunt voorkomen dat je moet verhuizen, stel het dan in ieder geval uit totdat je kind zich echt thuis voelt bij jouw nieuwe partner als hij in jouw huis is.
  • Doe ook iets met een kind alleen. Geef je eigen kind de gelegenheid om jouw even helemaal voor zichzelf te hebben.
  • Haal gezinsregels en opvoeding niet door elkaar. Overleg samen over hoe je het in jullie huis wilt hebben, maar ga je stiefkind niet opvoeden; dat doen zijn eigen ouders.
  • Plan regelmatig een familieberaad.
  • En nog 75 andere bruikbare en heldere tips.

  De gids over een nieuw gezin met kids - 80 praktische tips

  Nog een recensie lezen? Lees dan De Gids over Scheiding en Kids.

  Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!