Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Brrrr, mama is verliefd

  Brrrr, mama is verliefd

  Je scheiding is geregeld, je leven is eindelijk weer in normaal vaarwater terecht gekomen en je hebt een geweldige nieuwe man of vrouw ontmoet. Je bent verliefd! Je wil iedereen graag laten delen in je nieuwe geluk. Het is zo’n bijzondere man of vrouw, het kan niet anders dat je kinderen daar hetzelfde over moeten denken.

  De verliefde ouder – Brrr, mama is verliefd!

  Kinderen (en vooral oudere kinderen) vinden het vreselijk om te zien dat een ouder verliefd is. Als je verliefd bent ga je toch enigszins kinderlijk gedrag vertonen; giechelen, fluisteren, aan elkaar zitten, dollen. Niet om aan te zien voor de meeste kinderen.

  Ze doen ‘het’

  Het idee dat je ouder dus ook seks (bejaardenseks!) heeft met de nieuwe vriend(in) is helemaal afstotelijk. De vader van een meisje van 11 heeft een baby gekregen met zijn nieuwe vriendin. Het meisje is dol op haar broertje en knuffelt hem de hele dag. Toch weten haar vriendinnen niet dat ze een broertje heeft, ze wil er met niemand over praten. De pedagoge die het kind begeleidt komt erachter dat ze het niet aan haar vriendinnen durft te vertellen, omdat zij dan doorhebben dat haar vader ‘het’ heeft gedaan.

  brr mama is verliefd

  Rekening houden

  Een ander meisje stoort zich erg aan de vader die, helemaal in de wolken, de hele dag zijn nieuwe vriendin knuffelt en kust. De oplossing die ze bedenkt; de vader mag drie keer op een dag zijn vriendin kussen en dat houdt zij bij op een knipkaart. De vader respecteert de moeite die het kind ermee heeft en daarmee wordt het voor haar te hanteren.

  Nieuwe partners horen erbij, maar het is een kleine moeite om rekening te houden met de gevoelens van de kinderen als ze er zijn. Weet dat ze het meestal geen prettig gezicht vinden. Hou je dus wat in.

  Met dank aan Monique Claes van Bureau Ondersteboven in Velp.

  Rutten & Marianne Mediation/Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!