Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  De Gids over Scheiding en Kids

  De Gids over Scheiding en Kids

  Het exemplaar dat in mijn wachtkamer lag, was al na twee dagen meegenomen. Waarschijnlijk door een ouder die meteen doorhad hoe handig dit gidsje is. ‘80 praktische tips’ is de ondertitel van ‘De Gids over Scheiding en Kids’. 80 tips over hoe je voor jezelf kunt zorgen, tips over hoe je je zou moeten gedragen ten opzichte van de andere ouder en tips over de wijze waarop je je kind kunt ondersteunen

  Praktisch boekje

  Het boekje is klein en handzaam. Elke tip beslaat niet meer dan een bladzijde. Kort, bondig, praktisch en helder omschreven. Vooral als je geen grote lezer bent, zijn de korte stukjes heel handig (en laten we wel wezen, tijdens een scheiding kom je vaak helemaal niet aan lezen toe).

  Tip 35 Rol een positieve sneeuwbal

  Jouw relatie met de andere ouder bepaalt hoe gelukkig jouw kind is. Zo simpel – en zo moeilijk misschien – is het. Wees niet bang een ander beter te behandelen dan je zelf wordt behandeld. En het is meestal zo dat door jouw inzet ook die ander zich beter gaat gedragen – op diens eigen manier natuurlijk…..

  Tip 41 Maak even contact

  Spreek af met je ex dat je gewoon ‘beleefd’ blijft als je elkaar ziet. Even ‘hallo’ zeggen moet zeker lukken. Als de ander dat niet doet, houd het dan tenminste zelf wel vol. Het is zo pijnlijk voor kinderen als ze door ouders worden uitgewisseld, die elkaar negeren, ruzie maken of op een parkeerplaats afspreken. Dat kan zo erg worden dat een kind helemaal niet meer naar de andere ouder wil.

  De gids over scheiding en kids

  Tip 53 Maak geen probleem van bellen

  Bel je kind alleen als je je goed voelt. Het is niet de bedoeling dat je hem belt omdat je hem zo mist en daarmee druk op hem legt.

  Praktische tips

  De toon is positief. De nadruk ligt op dingen die je (gemakkelijk) kunt doen. De volgende vond ik ook nog wel een aardige. (Misschien omdat ik die zelf niet altijd nakom?)

  Tip 48 Zeur niet over opruimen en inpakken

  Een paar uur voor je kind moet wisselen is het fijn voor hem dat hij warmte, rust en ruimte heeft. Geef hem tijd om te landen als hij net aankomt: laat hem rustig rondscharrelen en alle plekjes weer herkennen.

  De Gids over Scheiding en Kids, door Anjolein Schraven-Zwart. Uitgave van Scrivio Media

  Meer lezen over Scrivio Media

  Rutten & Marianne Mediation/Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!