Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Je nieuwe partner en je ex

  Je nieuwe partner en je ex

  Ik maak samen met stellen ouderschapsplannen. Als het goed is gaan die afspraken een hele tijd mee. Soms krijg ik de vraag (meestal van vrouwen); “wat doe je als de komst van een nieuwe partner de afspraken op zijn kop zet?” Meestal komt die vraag omdat ze hier in hun omgeving een paar minder fraaie staaltjes van hebben gezien.

  Mijn kinderen komen eerst

  Mannen zeggen dan bijna altijd: “een nieuwe vriendin laat ik weten dat mijn kinderen op de eerste plaats staan”. Inderdaad heel goed om dat vanaf het begin duidelijk te maken. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mannen en vrouwen die een relatie aangaan met iemand die al kinderen heeft daar in principe geen problemen mee heeft.

  Bij de kinderen hoort een andere ouder

  De problemen ontstaan vaak omdat er ook nog een ex is, die de vader of de moeder van het kind is. Een ex waarmee je contact moet onderhouden, die je regelmatig ziet en waar je idealerwijs mee moet overleggen over je kinderen. Een ex ook die bij sommige gelegenheden van het kind (verjaardagen, voorstellingen, schoolbijeenkomsten) voorrang heeft op de nieuwe partner. Je moet dus niet alleen vanaf het begin duidelijk maken dat je kinderen het allerbelangrijkste zijn, maar dat je ook een (goede) relatie met je ex onderhoudt.

  je nieuwe partner en je ex

  Kiezen voor de ouder van je kind

  Op gepaste momenten zul je misschien ook duidelijk moeten maken dat je de kant van de vader/moeder van je kind kiest. Een neutrale houding (‘ze zoeken het samen maar uit, ik kies geen partij’) betekent dat je het conflict uit de weg gaat, dat je net doet alsof het niet bestaat en het vanzelf op zal lossen. Kiezen voor je kind kan soms ook betekenen dat je voor je ex moet kiezen. Maak dat ook meteen duidelijk als dat aan de orde is.

  Rutten & Marianne Mediation/Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!