Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Mediator Beuningen | Mediation bij Echtscheiding

  Voor een mediator met ervaring uit jullie regio

  Een ervaren mediator in Beuningen of omgeving gezocht? Dan ben je bij Echtscheiding Nijmegen aan het juiste adres voor mediation. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring met mediation bij scheidingen in Beuningen en omgeving.

  Maak de juiste keuze voor een mediator in Beuningen. Jullie hebben de stap gezet om uit elkaar te gaan. Daar is vast veel aan vooraf gegaan. Lange gesprekken met heftige emoties misschien. Of veel ruzie en boosheid omdat je teleurgesteld bent in die ander. Ik kan me ook angst voorstellen, want ineens is niets zeker meer. En toch zijn jullie tot de conclusie gekomen dat mediation voor jullie de beste weg is. Misschien omwille van de kinderen, maar misschien ook omdat je niet alleen het beste voor jezelf wilt, maar ook voor die ander.

  Op datzelfde moment realiseer je je dat er vele beslissingen genomen moeten worden. Beslissingen met een zakelijk karakter. Wat doen we met pensioen? Hoe verdelen we de inboedel? Wat is de auto nog waard? Kan ik in de woning blijven? Wij hebben als scheidingsmediator ruim 10 jaar ervaring op dit gebied en honderden scheidingstrajecten begeleid. Graag helpen we je verder met mediation.

  Kennismakingsgesprek nu ook mogelijk bij jou thuis!

  Een kind in scheiding

  We bespreken samen wat de kinderen nodig hebben. Met welke dingen kunnen jullie rekening houden? Is het nodig om school hierbij te betrekken. Wat zijn de behoeften van de kinderen? De behoeften van een kleuter zijn natuurlijk wezenlijk anders dan die van een tiener. Dat betekent dat jullie als ouders hier ook op een andere manier mee om moeten gaan in Beuningen.

  We maken een ouderschapsplan op maat. Die gaat veel verder dan alleen het beschrijven van de zorgverdeling. We gaan het ook hebben over vakanties, feestdagen, verjaardagen, wat te doen bij ziekte etc. Maar dus ook over de manier waarop jullie met elkaar gaan communiceren. Want jullie zijn straks elkaars partner niet meer, maar blijven wel de ouders van jullie kinderen!

  Een kindgesprek komt ongeveer in de helft van de gevallen voor. Het ligt een beetje aan de leeftijd van jullie kind en uiteraard ook aan de aard van het kind. In een kindgesprek, waar de ouders dus niet bij zijn, kan een kind aan mij als mediator in Beuningen aangeven waar zijn of haar zorg zit. Ik kan daar uiteraard op doorvragen. Misschien heeft jullie kind ook tips voor jullie. Het kindgesprek is in ieder geval een mooie manier om de behoefte van het kind om gehoord en gezien te worden te vervullen.

  Beuningen mediation kinderen

  Scheiden en de woning

  Vaak is het zo dat 1 van beiden graag in de gezamenlijke woning zou willen blijven. Zeker in een tijd waarin woningen alsmaar weer waard worden, is dat soms nog niet zo makkelijk, want het betekent vaak dat de ander uitgekocht moet worden. Krijgt iemand dan nog de financiering rond? In de scheiding kunnen we veel praktische tips en alternatieven aandragen, waardoor overname van de woning soms toch mogelijk is. Lukt het uiteindelijk toch niet, dan moet de woning misschien verkocht worden.

  Een andere optie is het onverdeeld laten van de woning. Dan gaat de scheiding door, maar stel je de beslissing rondom de woning nog wat uit. Het is eigenlijk tijd kopen wat je doet. Misschien omdat je over een paar jaar meer kunt verdienen. Of omdat je dan extra gespaard hebt. Soms wordt dit ook gedaan omdat dan de kinderen uit huis zijn.

  Ook als je wilt blijven huren, of aangewezen bent op urgentie, kijken we met je mee en kunnen we helpen bij de aanvraag. Maak daarom de juiste keuze voor een mediator in Beuningen.

  Alle zaken zorgvuldig geregeld in Beuningen

  Voor het vastleggen van alle zaken die besproken moeten worden, hebben we een vaste aanpak. Zodoende komen alle hoofdstukken voorbij zoals de belastingen, de alimentatie, de woning, polissen en verzekeringen, inboedel en motorvoertuigen. Zodra voor jullie alles duidelijk is, maak ik het convenant wat we dan samen doornemen. Als dat ondertekend is zorgt onze advocaat ervoor dat de stukken naar de rechtbank gaan en jullie echtscheiding wordt ingeschreven in het huwelijksregister bij de gemeente.

  Kies vandaag nog voor de hulp van onze mediator voor mediation in Beuningen en laat je deskundig informeren en adviseren. Onze scheidingsmediator helpt je graag bij het volledige proces bij een echtscheiding. Vraag snel een gesprek aan met onze mediator in Beuningen.
  Natuurlijk kan ik me als scheidingsmediator voorstellen dat jullie nog vragen hebben over het proces bij mediation! Bel dan gerust op 06-1595 5764 of mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl. Je krijgt binnen 1 dag antwoord van onze scheidingsmediator!

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!