Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Mediator Boxmeer | hulp bij scheiding

  Mediator in Boxmeer van Echtscheiding Nijmegen

  Een mediator in Boxmeer inschakelen? Kies dan voor de ervaren begeleiding van Echtscheiding Nijmegen als scheidingsmediator. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met mediation in Boxmeer bij scheiding. We weten precies welke stappen jij en je (ex-)partner bij een echtscheiding moeten doorlopen, en we begeleiden jullie tijdens het hele traject. We bieden jullie als mediator in Boxmeer volledige ondersteuning en kunnen de scheiding helemaal voor jullie verzorgen. Wij helpen om goede communicatie in stand te houden, wat vooral prettig is wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek wat Echtscheiding Nijmegen voor jullie kan betekenen als mediator in Boxmeer.

  Kennismakingsgesprek nu ook mogelijk bij jou thuis!

  Begeleiding van een mediator bij scheiding

  Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een mediator bij scheiding in te schakelen, en geen advocaten. Een mediator gaat in Boxmeer samen met jullie om tafel om de situatie te bespreken. Een echtscheiding gaat gepaard met (vaak moeilijke) gesprekken waar veel emoties bij betrokken zijn. Belangrijke afspraken die gemaakt moeten worden, kunnen hierdoor over het hoofd gezien worden. Een scheidingsmediator zorgt er als derde, onafhankelijke, partij voor dat jullie gesprek niet afdwaalt en dat belangrijke zaken niet vergeten worden. De mediator helpt je in Boxmeer het heft in eigen handen te nemen. Samen maken jullie afspraken zonder dat hierbij een rechter aan te pas komt. Jullie bepalen wat goed is voor jullie en jullie gezin.

  Wat een scheidingsmediator NIET doet

  Wanneer het geen zin heeft om een mediator in Boxmeer in te schakelen? Een scheidingsmediator helpt niet wanneer het gaat om een eenzijdig verzoek tot scheiden. Er kan zowel een eenzijdig verzoek tot scheiding als een gemeenschappelijk verzoek tot scheiding ingediend worden. Wanneer je gebruik wilt maken van mediation in Boxmeer, moeten jullie beide bereid zijn om de zaken door te spreken. Mediation is geen relatietherapie, en het is niet bedoeld om de relatie te redden. Het gaat echt om het vastleggen van alle afspraken die bij een echtscheiding geregeld moeten worden. Wordt er een eenzijdig verzoek tot scheiding ingediend? Dan moeten jullie beiden een eigen advocaat inschakelen.

  Voordelen van mediator in Boxmeer

  Wat maakt een mediator bij een scheiding zo’n prettige optie? Enkele belangrijke voordelen van een mediator in Boxmeer op een rij:

  • Jij en je ex-partner maken de afspraken samen onder begeleiding van een mediator bij de scheiding. Er is hierbij geen winnaar of verliezer, maar jullie komen tot een oplossing die voor beiden werkt.
  • Een goede communicatie wordt tijdens mediation bij een scheiding gestimuleerd. Jullie bespreken meningsverschillen en lossen problemen samen op. Wanneer er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, is het heel prettig om zo’n goede communicatie te behouden.
  • Het is niet nodig om elk een eigen advocaat in te schakelen. Hierdoor worden korte lijnen behouden, is de communicatie helder, verloopt de scheiding sneller en zijn de kosten voor de echtscheiding in de meeste gevallen lager.
  • Een mediator levert in Boxmeer maatwerk. Wij passen ons aan aan jullie situatie.
  • Je hoeft niet naar de rechter te gaan.

  Scheiding waar kinderen bij betrokken zijn

  Een echtscheiding in Boxmeer waar kinderen bij betrokken zijn, is altijd een lastige situatie. Bij Echtscheiding Nijmegen hebben we ons hierin gespecialiseerd. We hebben de nodige kennis over het onderwerp en passen die in de praktijk toe bij mediation in Boxmeer. Ook delen we onze kennis via blogs. We hebben een uitgebreid format voor het maken van een passend ouderschapsplan, maar passen dit altijd aan op basis van jullie situatie.

  Onze mediator voert in Boxmeer ook regelmatig kindgesprekken. Tijdens dit gesprek krijgt jullie kind alle tijd om vragen te stellen en aan te geven waar hij of zij zich zorgen over maakt. Wij zorgen ervoor dat jouw kind zich gehoord voelt. Dit is ontzettend belangrijk bij een scheiding. De terugkoppeling vindt alleen plaats als het kind dat ook wil.

  Scheidingsmediator Boxmeer

  Mediation Boxmeer

  Scheiden en de woning in Boxmeer

  Wat gaat er gebeuren met jullie woning in Boxmeer wanneer jullie gaan scheiden? Is het mogelijk dat een van jullie erin blijft wonen of moet het huis verkocht worden? Wat zijn de opties op het gebied van verhuizing? Al die vragen moeten natuurlijk ook beantwoord worden. Wij helpen als scheidingsmediator in Boxmeer met deze vragen. Wij helpen bijvoorbeeld wanneer een van jullie recht heeft op urgentie bij het huren van een nieuwe woning. Ook hebben we zelf contact met een hypotheekadviseur en we hebben door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd. Als mediator in Boxmeer kunnen we je altijd helpen met het nemen van de volgende stappen wat betreft de woning.

  Echtscheiding Nijmegen als scheidingsmediator

  Echtscheiding Nijmegen zijn Renate Bollen en Marc Rutten, ervaren mediators die de neutrale derde partij zijn die jullie gesprekken in goede banen leidt. Bij mediation in Boxmeer door Renate en Marc kun je onder andere rekenen op:

  • Meer dan 10 jaar ervaring met mediation in de regio Nijmegen
  • Ook in de avonden en in het weekend bereikbaar
  • Geen wachtlijst, binnen een week worden jullie al geholpen
  • Gespecialiseerd in echtscheidingen met kinderen
  • Begeleiding tijdens het gehele traject, en de echtscheiding volledig verzorgd door een eigen advocaat

  Traject voor mediation in Boxmeer

  Kies je voor de hulp van een mediator in Boxmeer van Echtscheiding Nijmegen? Dan maken we eerst een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er een goede klik is met de scheidingsmediator. We bespreken onder andere jullie situatie en het financiële aspect van mediation in Boxmeer tijdens dit gesprek. Wij vinden dat goede mediation voor iedereen betaalbaar moet zijn. Daarom kijken we of je recht hebt op juridische bijstand. Ook maken we afspraken over de prijs. In principe werken we op uurbasis, maar we kunnen ook tot een afspraak komen voor een vaste prijs. Daarna maken we een plan van aanpak. Wij verzorgen als mediator in Boxmeer de gehele scheiding omdat we een eigen advocaat in huis hebben. Zo weet je altijd bij wie je terecht kunt.

  Gratis kennismakingsgesprek met mediator in Boxmeer

  Maak ook een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek de mediator in Boxmeer van Echtscheiding Nijmegen. Dat doe je via het contactformulier hier op de site, telefonisch via 06 – 15 95 57 64 of stuur een mail naar info@echtscheidingnijmegen.nl. Echtscheiding Nijmegen is jouw partner in deze moeilijke tijd voor mediation in Boxmeer.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!