Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Mediator Cuijk | hulp bij scheiding

  Mediator in Cuijk nodig? Echtscheiding Nijmegen

  Wanneer je op zoek bent naar een mediator in Cuijk voor hulp bij een scheiding, ben je bij Echtscheiding Nijmegen aan het juiste adres. Met meer dan 10 jaar ervaring als scheidingsmediator in de regio, weten we precies hoe we jou en je ex-partner het beste kunnen begeleiden. Wij snappen heel goed dat een echtscheiding een heftige gebeurtenis is, waarbij een goede communicatie behouden moeilijk is. Als professionele mediator in Cuijk bieden we volledige ondersteuning bij het maken van goede afspraken over jullie scheiding. Zo wordt een goede communicatie gestimuleerd. Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek wat we voor jullie kunnen betekenen op het gebied van mediation in Cuijk.

  Kennismakingsgesprek nu ook mogelijk bij jou thuis!

  Wat doet een mediator bij scheiding?

  Wanneer je voor de hulp van een professionele mediator in Cuijk kiest, kies je voor een onpartijdige professional die de (vaak moeilijke) gesprekken die jij en je ex-partner moeten voeren begeleidt. Goede communicatie is bij een echtscheiding vaak moeilijk. Maar ook zeer belangrijk. Tijdens een gesprek waarin afspraken gemaakt moeten worden, is het eenvoudig om van de belangrijke zaken af te dwalen. Een scheidingsmediator zorgt ervoor dat jullie op het juiste pad blijven.

  Samen met de mediator nemen jullie in Cuijk het heft in eigen handen, en maken jullie samen beslissingen zonder dat jullie hiervoor naar de rechter moeten. Jullie bepalen wat het meest geschikt is voor jullie en de rest van jullie gezin.

  scheiding mediatior in Cuijk nodig?

  Voordelen van hulp van een mediator in Cuijk

  Waarom een scheidingsmediator in Cuijk juist zo’n slimme keuze is? Wij zetten de voordelen van een mediator bij scheiding op een rij:

  • Samen met een mediator gaan jij en je ex-partner in gesprek om afspraken te maken. Er is geen winnaar of verliezer, maar jullie komen onder begeleiding van de mediator in Cuijk tot een oplossing waar jullie je beiden in kunnen vinden.
  • Een goede communicatie wordt bij scheidingsmediation gestimuleerd omdat jullie problemen bespreken en meningsverschillen uit de wereld helpen. Vooral wanneer kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn is zo’n goede communicatie ontzettend belangrijk.
  • Het is niet nodig voor beide partijen om een advocaat in te schakelen. Hierdoor worden korte lijnen behouden, is er een heldere communicatie, verloopt de echtscheiding sneller en zijn de kosten meestal lager.
  • Wanneer je kiest voor een mediator bij een scheiding, gaat het altijd om maatwerk. De mediator past zich in Cuijk aan aan jullie situatie.
  • Het is niet nodig om naar de rechter te gaan.

  Wanneer een scheidingsmediator geen goede optie is

  Het heeft geen zin om een mediator in Cuijk in te schakelen wanneer het gaat om een eenzijdig verzoek tot scheiden. Bij een echtscheiding kan een gemeenschappelijk verzoek of een eenzijdig verzoek tot scheiding bij de rechter ingediend worden. Voor mediation is het belangrijk dat zowel jij als je partner bereid zijn om samen om tafel te gaan en dingen uit te praten. Wanneer een eenzijdig verzoek ingediend wordt, moet elke partij een eigen advocaat in handen nemen. Die overlegt, namens jou of je ex-partner, met de advocaat van de tegenpartij. Komen ze er niet uit? Dan komt de zaak voor de rechter die de beslissing neemt over zaken als financiën en de kinderen. Wil je voor mediation in Cuijk kiezen? Dan moeten jij en je partner dus allebei met elkaar willen overleggen.

  Gespecialiseerd in scheiding met kinderen

  Bij Echtscheiding Nijmegen zijn we gespecialiseerd in het regelen van en mediëren bij echtscheidingen in Cuijk waarbij kinderen betrokken zijn. We beschikken over de nodige kennis, die we ook delen in onze blogs. Natuurlijk brengen we de kennis ook in de praktijk als mediator in Cuijk. Zo hebben we een uitgebreid format voor het maken van een ouderschapsplan. Dit plan is echter slechts de basis. We bespreken het uitvoerig en passen het aan waar nodig. Zo zorgen we dat het volledig bij jullie situatie aansluit.

  Bovendien voeren we, naast mediation in Cuijk, ook kindgesprekken. Tijdens dit gesprek krijgt jullie kind de ruimte om vragen te stellen en te vertellen waar hij of zij zich zorgen over maakt. Het kind voelt zich gezien en gehoord, wat zo belangrijk is bij een scheiding. De terugkoppeling naar de ouders gebeurt alleen wanneer het kind dit ook wil.

  echtscheidingsmediator gespecialiseerd omgang kinderen

  scheiden mediator wat te doen met woning

  Scheiden en de woning in Cuijk

  Wat gaat er gebeuren met jullie woning in Cuijk bij een echtscheiding? Er moet besloten worden of een van jullie in de woning kan blijven, of dat hij toch verkocht moet worden. Wil een van jullie huren en is er sprake van een aanvraag voor urgentie? Als scheidingsmediator in Cuijk kunnen wij hier vaak bij helpen. Wij hebben zelf contact met een hypotheekadviseur en hebben door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd. Op het gebied van mediation in Cuijk is dat belangrijk. Want soms luistert het heel nauw hoe de regeling rondom de woning in het convenant komt te staan.

  Scheiding volledig geregeld met mediation in Cuijk

  De mediator staat je in Cuijk het gehele traject van de echtscheiding bij met advies en begeleiding. Wanneer je contact opneemt voor mediation bij een scheiding, plannen we eerst een kennismakingsgesprek in. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Wij vinden het namelijk belangrijk dat er een goede klik is. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we onder andere de situatie en het financiële aspect van mediation in Cuijk. Omdat we vinden dat goede mediation voor iedereen betaalbaar moet zijn, kijken we of je recht hebt op juridische bijstand. In principe werken we op uurbasis, maar het is ook mogelijk om afspraken te maken voor een vaste prijs. Vervolgens maken we een plan voor onze afspraken. Onze scheidingsmediator kan de hele scheiding voor jullie verzorgen, omdat we een eigen advocaat in huis hebben. Zo weet je altijd bij wie jullie terecht kunnen.

  Kies voor Echtscheiding Nijmegen als scheidingsmediator

  Echtscheiding Nijmegen zijn Renate Bollen en Marc Rutten, ervaren mediators die de neutrale derde zijn en als gespreksleider optreden om alle afspraken rondom jullie echtscheiding goed vast te leggen. Mediation in Cuijk door Renate en Marc betekent onder andere het volgende:

  • Meer dan 10 jaar ervaring met mediation in de regio Nijmegen
  • Ook in de avonden en in het weekend bereikbaar
  • Geen wachtlijst, binnen een week kunnen we jullie al helpen
  • Gespecialiseerd in echtscheidingen met kinderen
  • Begeleiding tijdens het gehele traject, en de echtscheiding volledig verzorgd door een eigen advocaat

  echtscheiding mediaton cuijk helpt

  Gratis kennismakingsgesprek met mediator in Cuijk

  Schakel bij een echtscheiding de hulp in van een goede mediator in Cuijk. Kies voor Echtscheiding Nijmegen. Je kunt ons bereiken voor meer informatie en voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek via het contactformulier hier op de site, door te bellen naar 06 – 15 95 57 64 of een mail sturen naar info@echtscheidingnijmegen.nl. Wij zorgen voor begeleiding tijdens deze moeilijke periode door middel van mediation in Cuijk.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!