Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Mediator Nijmegen | hulp bij scheiding

  Ben je op zoek naar een mediator in Nijmegen? Dan kun je terecht bij Echtscheiding Nijmegen. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met mediation bij scheidingen in de regio. Wij snappen dat een echtscheiding een heftige gebeurtenis is, waarin de communicatie wellicht niet zo soepel loopt. Onze professionele mediators zijn getraind om je volledige ondersteuning te bieden bij het maken van goede afspraken over jullie scheiding. Zo wordt een goede communicatie in stand gehouden. We hebben een advocaat in huis, waardoor we de volledige scheiding kunnen verzorgen. Maak direct een gratis, vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek, en ontdek wat we voor jullie kunnen betekenen op het gebied van mediation in Nijmegen.

  Kennismakingsgesprek nu ook mogelijk bij jou thuis!

  Wat is mediation precies?

  Wanneer je de hulp inschakelt van een mediator in Nijmegen, kies je voor de hulp van een onpartijdige professional die jou en je (ex-)partner in deze moeilijke tijden ondersteunt. De onderwerpen waar jullie allemaal afspraken over moeten maken, worden samen met de mediator vastgesteld. De verschillende opties worden bij mediation naast elkaar gelegd, en onder begeleiding van de mediator evalueren jullie de opties samen. Met de hulp van een scheidingsmediator nemen jullie het heft in eigen handen en maken jullie samen de beslissingen. Die worden vervolgens vastgelegd. Door een mediator in Nijmegen in te schakelen kunnen jullie dus samen bepalen wat het meest geschikt is voor jullie en de rest van jullie gezin. Goed communiceren is bij een scheiding vaak moeilijk, maar de mediator in Nijmegen zorgt dat jullie niet afdwalen en bij het onderwerp blijven om tot goede oplossingen te komen.

  Wat een mediator bij scheiding niet doet

  Je schakelt geen mediator in Nijmegen in als je een eenzijdig verzoek tot scheiden doet. Bij een echtscheiding kun je een gemeenschappelijk verzoek of een eenzijdig verzoek tot scheiding bij de rechtbank indienen. Wanneer je een eenzijdig verzoek indient, moet je een eigen advocaat in handen nemen die overlegt met de advocaat van de tegenpartij, je ex-partner. Zij gaan onderhandelen om tot een overeenstemming te komen. Komen ze er niet uit? Dan wordt het verzoek aan de rechter voorgelegd die vervolgens de beslissing neemt over zaken als de financiën en de kinderen. Wanneer jullie kiezen voor mediation in Nijmegen bij jullie echtscheiding, moeten jullie echt bereid zijn om samen om tafel te gaan zitten om de beslissingen te maken. Ook moeten jullie bereid zijn om een middenweg te vinden waar jullie je beiden in kunnen vinden.

  Voordelen van mediator bij scheiding in Nijmegen

  Waarom een mediator bij een echtscheiding een verstandige keuze is? Wij zetten de voordelen van mediation in Nijmegen op een rij:

  • Jij en je ex-partner gaan samen om tafel zitten om tot een oplossing te komen. Kies je voor de hulp van een mediator in Nijmegen, dan is er geen winnaar en verliezer, maar maken jullie afspraken die bij jullie beiden passen.
  • Mediation bij een scheiding stimuleert een goede communicatie, omdat problemen besproken worden en meningsverschillen uit de wereld geholpen worden. Vooral wanneer er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn, is dit erg belangrijk. Echtscheiding Nijmegen is gespecialiseerd in mediation bij scheidingen waar kinderen bij betrokken zijn.
  • Het is niet zo dat beide partijen apart een advocaat in moeten schakelen. Dit betekent kortere lijnen, een helder communicatie en een echtscheiding die sneller gaat.
  • Mediation is altijd maatwerk. De mediator past zich aan, aan jullie situatie.
  • Het is niet nodig om naar de rechter te gaan wanneer je kiest voor mediation. Dit is een prettig idee.

  De kinderen in scheiding

  Echtscheiding Nijmegen heeft zich gespecialiseerd in het regelen van en mediëren bij scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn. We beschikken niet alleen over de nodige kennis hierover, maar hebben die kennis als mediator ook regelmatig in de praktijk toegepast. En we hebben veel informatie hierover gedeeld in onze blogs. We hebben een uitgebreid format voor het maken van een ouderschapsplan dat voor jullie werkt. Maar dit is slechts de basis. We bespreken het plan uitvoerig en passen het waar nodig aan, zodat het volledig aansluit bij jullie situatie.

  Naast mediation in Nijmegen voeren we ook regelmatig kindgesprekken: een gesprek met jullie kind zodat hij of zij in een veilige omgeving alle vragen kan stellen en aan kan geven waar hij of zij zich zorgen over maakt. Wij zorgen dat jullie kind zich gezien en gehoord voelt, wat zo belangrijk is. Een terugkoppeling naar de ouders vindt alleen plaats wanneer het kind dit ook wil.

  Scheiden mediation Nijmegen - Plan voor woning

  Scheiden en de woning in Nijmegen

  Wat gaat er gebeuren met jullie woning in Nijmegen? Kan een van jullie hierin blijven wonen? Kan de ander dan in de buurt blijven wonen? Of moet de woning toch verkocht worden? Als scheidingsmediator in Nijmegen zijn dit allemaal vragen waar wij je mee helpen. We bespreken de opties uitvoerig. Wil een van jullie bijvoorbeeld gaan huren en is er sprake van een aanvraag voor urgentie? Dan kunnen wij daar als mediator vaak bij helpen. Onze scheidingsmediator heeft zelf contact met een hypotheekadviseur, en we hebben door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd. Dat is belangrijk als het gaat om mediation, want soms luistert het heel nauw hoe de regeling rondom de woning in Nijmegen in het convenant komt te staan.

  Waarom kiezen voor Echtscheiding Nijmegen als scheidingsmediator

  Echtscheiding Nijmegen zijn Renate Bollen en Marc Rutten, ervaren mediators die de neutrale derde partij zijn die als gespreksleider het gesprek in goede banen leidt. Mediation in Nijmegen door Renate en Marc betekent onder andere:

  • Meer dan 10 jaar ervaring met mediation in de regio Nijmegen
  • Ook in de avonden en in het weekend bereikbaar
  • Geen wachtlijst, binnen een week kunnen we jullie al helpen
  • Gespecialiseerd in echtscheidingen met kinderen
  • Begeleiding tijdens het gehele traject, en de echtscheiding volledig verzorgd door een eigen advocaat

  Volledige scheiding geregeld met mediation in Nijmegen

  Tijdens het gehele traject van jullie scheiding staat onze mediator je in Nijmegen bij met advies en begeleiding. Wanneer je contact opneemt voor mediation bij een scheiding, maken we eerst een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We vinden een goede klik namelijk erg belangrijk. Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jullie situatie. Ook worden de kosten voor mediation in Nijmegen besproken. Wij vinden het belangrijk dat een goede mediator voor iedereen betaalbaar moet zijn. We kijken daarom of je recht hebt op juridische bijstand. We werken in principe op uurbasis, maar een vaste prijs is ook mogelijk. Dit bespreken we allemaal tijdens het kennismakingsgesprek. Omdat we een eigen advocaat hebben, kunnen wij je tijdens het gehele proces begeleiden, en de volledige echtscheiding voor jullie verzorgen.

  Afspraak maken voor gratis kennismakingsgesprek

  Kies bij een echtscheiding ook voor de hulp van een mediator in Nijmegen. Neem direct contact op met Echtscheiding Nijmegen en plan een gratis en vrijblijvende kennismakingsafspraak in. Je kunt ons bereiken via het contactformulier hier op de site. Ook kun je bellen naar 06 – 15 95 57 64 of een mail sturen naar info@echtscheidingnijmegen.nl. Wij helpen je graag verder door middel van mediation in Nijmegen.

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!