Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Meer echtscheiding minder huwelijken?

  Meer echtscheiding minder huwelijken?

  In de Verenigde Staten strandt 1 op de 2 huwelijken en dat is al geruime tijd zo. In de VS gaan ook steeds minder jonge volwassen trouwen. Uit onderzoek blijkt dat de angst voor een eventuele echtscheiding zo groot is, dat heel wat jonge volwassenen de stap niet durven te zetten. Dat geldt ook voor diegenen die nog nooit van dichtbij met een echtscheiding werden geconfronteerd.

  Angst voor pijn en problemen

  De angst voor een huwelijk is ingegeven door de mogelijke sociale, legale, emotionele en economische gevolgen van een mislukken ervan. Heel wat geïnterviewden vrezen dat ze er niet in zullen slagen een huwelijk tot een goed einde te brengen. Ook bestaat de overtuiging dat het moeilijk is om uit een huwelijk te stappen als je er eenmaal inzit omdat dat emotioneel en sociaal zo pijnlijk is. De jongeren vrezen voor de gevolgen voor eventuele kinderen en voor juridische en financiële problemen. Vooral vrouwen met een lagere opleiding vrezen in een val te lopen.

  In Nederland is het zover (nog) niet

  Het aantal huwelijken in Nederland schommelt al jaren rond de 72.000 per jaar. Onder jongeren is het huwelijk nog steeds in trek. Hoewel er nog maar weinigen getrouwd zijn, denkt bijna

  80 procent van de vrouwen en 70 procent van de mannen dat ze gaan trouwen. Gaat dat ook bij ons in de loop van de tijd veranderen als het aantal scheidingen waarbij kinderen betrokken zijn blijft stijgen (zoals dat nu het geval is)?

  Rutten & Marianne Mediation/Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!