Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Ongevraagd advies

  Ongevraagd advies

  Afgelopen weekend in de rubriek ‘Moderne Manieren’ van Beatrijs Rijtsma in Trouw een interessante vraag van een lezer. We kopieren vraag en antwoord hier helemaal.

  Beste Beatrijs,

  Een bevriend stel heeft een zoontje van vijf. De man heeft uit een eerdere relatie een dochter in de puberleeftijd. Zij komt steeds minder bij haar vader, omdat ze haar draai niet kan vinden (geen vriendinnen in de buurt). Het stel lijkt zich hier zorgen over te maken.

  Voor mij is de oorzaak/oplossing overduidelijk. Het huis hangt vol met foto’s van het zoontje en maar één van haar. Haar kamertje is niet gezellig ingericht (de rest van het huis wel), ze ondernemen alleen dingen met het hele gezin tegelijk. Ik zou willen uitschreeuwen: “Richt dat kamertje samen leuk in!” Of tegen de man: “Doe iets met je dochter alleen!” Kan ik hun dat meegeven als het onderwerp ter sprake komt of kan ik me er beter niet mee bemoeien? Het zijn niet heel intieme vrienden.

  Beste Ongevraagd Adviseren,

  U kunt hier best op terugkomen met uw vrienden. Als u hen weer eens spreekt, kunt u informeren hoe het met de dochter gaat en, wanneer de situatie niet is verbeterd, uw ideeën naar voren brengen. Het lijkt me heel verstandig wat u hierover te zeggen hebt. Zowel de foto’s, het kamertje inrichten als vooral ook de suggestie dat vader privétijd inruimt voor zijn dochter en regelmatig apart van het gezin iets met haar onderneemt. Buitengewoon nuttige tips. Als u een niet al te sturende of bemoeizuchtige indruk wilt maken, kunt u uw suggesties als vraag vermommen; “Zou het misschien helpen als …?” Of u zegt: “Een vriend van mij die met hetzelfde probleem zat, deed…”

  Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!