Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Voorkom feestdagen stress

  Voorkom feestdagen stress

  De feestdagen komen er weer aan. Pakjesavond, kerstavond, 1e en 2e kerstdag, Oud en Nieuw en Nieuwjaarsdag. Na een scheiding zullen deze dagen nooit meer hetzelfde zijn.

  voorkom feestdagen stress

  Tips

  Hier volgen een paar tips die kunnen helpen om er leuke dagen van te maken:

  • Bespreek op tijd met elkaar wat je wil en hoe je het gaat doen. Plan vooruit. Een duidelijk schema (wie is wanneer waar) kan spanningen verminderen en de wisselmomenten soepeler laten verlopen. Mail elkaar eventueel wat er precies is afgesproken, dan weet je of je hetzelfde beeld hebt en op een geschreven afspraak kun je terugvallen.
  • Laat je kinderen ook tijdig weten wat je besloten hebt (en als ze wat ouder zijn, vraag ze wat zij van jullie planning vinden), want hoewel kinderen het meestal niet zullen zeggen, zijn ze er in hun hoofd allang mee bezig. Neem hun zorgen hierover weg.
  • Maak de feestdagen zo leuk mogelijk. Nodig familie en vrienden uit, kijk samen naar Kerstfilms, eet, drink en maak plezier. Laat je kinderen zien dat, wat er ook gebeurt, je je best doet om de feestdagen een leuke ervaring te maken.
  • Zeg geen onaardige dingen over de andere ouder. Dat geldt natuurlijk altijd, maar geef je kinderen geen schuldgevoelens omdat ze de feestdagen bij de andere ouder door gaan brengen. Maak de feesten niet extra beladen. Zadel ze niet op met jouw emoties over het feit dat de kinderen niet bij je zijn (zeg geen dingen als: “ik vind het echt jammer dat jullie met de Kerst niet mee kunnen naar oma omdat jullie die dag bij papa zijn”, “waarom moeten jullie mee naar de ouders van … (nieuwe vriend/in)?”)
  • Wees toegeeflijk en aardig. Gun je de andere ouder kwaliteitstijd met de kinderen. Ga er niet over in discussie. De andere ouder heeft ook recht op tijd met de kinderen.
  • Toon begrip. Misschien zijn de kinderen verdrietig dat niet hun ouders met sinterklaas, kerst of Oudejaarsavond niet bij elkaar zijn. Laat ze weten dat het ok is als ze zich zo voelen. Zet ze niet onder druk om blij te doen, als ze dat echt niet zijn.

  Rutten & Marianne Mediation/Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!