Whatsapp
Fly Form

  Gratis kennismaken?

  Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!

  Kennis maken

  Wanneer co-ouderschap?

  Wanneer co-ouderschap?

  Co-ouderschap kan een uitstekende manier zijn om samen de kinderen op te voeden na de scheiding, maar dan moet je wel aan een aantal voorwaarden kunnen voldoen:

  Echte zorg geven

  Beide ouders moeten met co-ouderschap de helft van de tijd echte zorg kunnen leveren. Een ouder die nooit echt gezorgd heeft (en dan bedoel ik behalve de eerste levensbehoefte verzorgen, de contacten met school, clubjes en vriendjes organiseren, echte aandacht geven, de kleine dingen doen, zeg maar) kan het lastig vinden om dit ineens te gaan doen. Het gaat hier om de kwaliteit in het contact met je kind. Een kanttekening; het kan zijn dat er na een scheiding soms dingen kunnen die tijdens het huwelijk onmogelijk leken, ineens kan er bijvoorbeeld wel minder gewerkt worden om voor de kinderen te zorgen.

  In de buurt wonen

  Dicht bij elkaar in de buurt wonen, of in ieder geval allebei dicht bij school, maakt het gemakkelijker voor de kinderen om van en naar school te gaan, spullen te halen als er iets is vergeten, vrienden op de twee adressen te ontvangen. Voor kinderen op de basisschool is de onderlinge afstand kleiner dan voor kinderen op de middelbare school.

  Goed contact

  Een goede verhouding en communicatie tussen ouders maakt co-ouderschap een stuk gemakkelijker, omdat er veel zaken door elkaar heen gaan lopen; agenda’s, financiën, opvoedregels. Een goede communicatie hoeft niet: een week bij de ene en een week bij de andere ouder met een minimaal onderling contact kan ook werken. Wel lastig voor de kinderen.

  Flexibele kinderen

  Schoolgaande kinderen van 4 tot 14 zijn flexibel en kunnen ook flexibel genoeg zijn om voortdurend van huis te wisselen. Sommige kinderen vinden het lastig, willen één thuis hebben. Een hele gewone behoefte, waar nogal eens aan voorbij wordt gegaan. Sommige kinderen hebben heel veel behoefte aan structuur en willen dezelfde regels bij beide ouders. Kun je dat waarmaken?

  Combineren met werk

  Dus niet de kinderen alleen thuis of de nieuwe vriendin of andere oppassen inschakelen om de co-ouderschap te realiseren, terwijl de andere ouder gewoon thuis is.

  Echtscheiding Nijmegen

  Fly Form

   Gratis kennismaken?

   Laat je gegevens achter, dan nemen we binnen 12 uur contact met je op!